Kennel Feedback's
Uppdaterad:
2023-09-28
kl 12:54
Galleri Meriterade hundar

Våra valpar levereras SKK registerade, doldafelförsäkrade, avmaskade, vaccinerade, chippade och veterinärbesiktigade! Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid försäljning av valp!

När valpen hämtas medföljer:

registreringsbevis från SKK

veterinärbesiktningsintyg

skötselråd

välkommen valp från SKK

valpkit från FRK

valpträffar varje månad under första året

Sedan finns vi där och stöttar så mycket vi kan och ni önskar. Det är bara att höra av er!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilse - Feedback´s Dream Destiny och Hockey - Classic Worker´s Hunter! Valparna kom den 21 april, det blev 6 hanar och 3 tikar och alla är levererade till sina nya ägare!

Båda hundarna bidrar positivt till att förbättra avelsbasen enligt FRK:s beräkning i Lathunden(ett avelsprogram av genetikern Per-Erik Sundgren)

Ilses avelsvärde är -83 och Hockeys -85. Ju mer minus desto bättre och max är -100.

 

Inavelsgraden är 0,4 %

Ilse - J Feedback´s Dream Destiny

HD: B ED: ua

Ögon: ua

Jakt: Excellent EKL B-prov och Very Good ÖKL A-prov

Utställning: CK Excellent

Bakom Ilse på tik sidan finns det högt meriterade hundar i fem led bakåt. Ilses mamma Yaffa har 2x1 Ekl B-prov. Hennes mamma Våfflan har 1X1 Ekl B-prov, Godkänd Kkl, A-prov 2 Ekl. Hennes mamma Svansa är Svensk Jaktchampion Godkänd Kkl. Hennes mamma Samba har 3X1 EKL B-prov Jazza (vår första tik) 1 ÖKL B-prov och Svensk Utställningschampion. Ilses pappa är Finsk Jaktchampion (2 av hans syskon är också Finska Jaktchampions)

Ilse är en vänlig, lättförd hund med stor arbetslust och mycket will to please. Hon är spontan på allt vilt och har ett bra grepp. Hon är tyst och lugn vid sidan. 

 

Hockey - J Classic Worker´s Hunter

HD: A ED: ua

Ögon: Katarakt,partiell cortex främre Y-söm,måttlig ärftlig

Jakt: 1:a NKL B-prov

Utställning: Very Good

Josefin om sin fina Hockey:

"De som känner mig vet att jag vill ha hundar med MYCKET tryck, men som ändå ska vara lätta att påverka och med mycket ”will to please”. Redan vid 5 månaders ålder stod det klart vilken enorm arbetsmaskin Hockey är! Han har alltid varit tyst och helt fokuserad i arbete med en outtröttlig arbets- och apporteringslust. Hela han symboliserar styrka och driv och han arbetar på ett mycket kraftfullt sätt. Obrydd och okomplicerad med andra hundar i alla åldrar. Han är precis det jag önskade och lite till, men så klart inte den lättaste hunden att föra i början. Allt går väldigt fort och han vill enormt mycket, vilket gör att man måste vara med och alert som förare. Som tur är har han mycket ”will to please” och vill alltid göra rätt, vilket dock kräver tydlighet från sin förare. En hund som är en fröjd att föra och träna med när bitarna och kommunikationen faller på plats. Mjuk i munnen och spontan på vilt. ALLT ska apporteras.

Önskan om en rolig hund att tävla med har verkligen uppfyllts, men tyvärr är han sparsamt startad än så länge pga vi fått två små barn under hans livstid. Han tog sin etta i nybörjarklass på vår första start och har även vunnit WT på 93p och vi hoppas vi har flera roliga jakt- och tävlingsår att se fram emot. Visst märks det att han är hane och har den kraften och drivet i sig även till vardags, men han är alltid lugn och harmonisk när det inte är någon aktivitet på G. Han är en stor nallebjörn och vi brukar kalla honom ”lille gossen” trots sin storlek och styrka, för det är precis det han utstrålar till vardags."